Home
duits fries Last minute

bootverhuurinamsterdam

Beleef de grachten van dichtbij met bootverhuur in Amsterdam

Als er iets is waar andere steden niet aan kunnen tippen, dan zijn dat de grachten van Amsterdam. Naast dat het water zorgt voor de meest onvergetelijke en instagrammable foto’s, trekt het jaarlijks ook duizenden bezoekers naar onze hoofdstad. De grachten zijn zelfs zo bijzonder, dat ze sinds 2010 opgenomen zijn op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Als er dus één unieke manier is om onze hoofdstad te verkennen, is dat via het water. Meer over bootverhuur in Amsterdam lees je dus hier!

Een boot met schipper in Amsterdam

Als je ook op zoek bent naar een onvergetelijke manier om de grachten te verkennen, kan dat met bootverhuur in Amsterdam. Een van de voordelen hiervan is dat je naast een boot ook gelijk een schipper tot je beschikking hebt. Zo kunnen jij en je vrienden of familie van alle gemakken voorzien genieten van een onbelemmerd uitzicht op de unieke grachtenpanden. Tijdens jullie ontdekkingstocht kun je langs verschillende locaties varen die van grote invloed zijn geweest op de Nederlandse geschiedenis.

De grachtengordel van Amsterdam

De aanleg van de grachtengordel in Amsterdam was namelijk klaar rond de vierde en laatste stadsuitbreiding van Amsterdam. De Vierde Uitleg van Amsterdam, zoals deze ook wel genoemd wordt, was compleet rond 1665. Deze uitbreidingen waren hard nodig omdat onze hoofdstad in een korte tijd een explosieve groei van inwoners kende. Met de grachtengordel werd het mogelijk om goederen te transporteren door de stad om ze zo bij allerlei pakhuizen te kunnen bezorgen. Met bootverhuur in Amsterdam kun je gelukkig nog steeds volop van dit water genieten. Alhoewel de helft van de originele waterwegen inmiddels gedempt zijn, wordt de rest namelijk nog vaak gebruikt door pleziervaartuigen.

Varen door werelderfgoed

Met bootverhuur in Amsterdam heb je de unieke kans om te varen door werelderfgoed. De grachtengordel van Amsterdam bestaat in totaal uit vier verschillende grachten. Dit zijn de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en de Singel. In 2010 zijn deze grachten opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hiervoor voldoet het water aan drie verschillende criteria. Zo zijn de grachten een meesterwerk van een menselijk genie, is het een voorbeeld van een interactie van menselijke waarden en stelt het significante stappen in de menselijke geschiedenis tentoon.

Bootverhuur in Amsterdam

Bootverhuur Amsterdam is dus niet alleen een unieke manier om onze hoofdstad te verkennen, maar laat je ook de geschiedenis van Amsterdam van dichtbij ervaren. Bootverhuur in Amsterdam is al mogelijk vanaf 10 tot 110 personen. Als je dus op zoek bent naar een leuk personeelsuitje is het ook een echte aanrader! Daarbij kun je, naast meer leren over de Nederlandse geschiedenis, van allerlei extra arrangementen genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een borrelboot of BBQ boot? Zo wordt varen door onze hoofdstad nóg onvergetelijker!