Home
duits fries Last minute

Zeilschip Marseen onvergetelijke zeiltocht op het IJsselmeer

Zeilvakantie IJsselmeer of Waddenzee

Geniet van een prachtige zeiltocht op het IJsselmeer en Wadden en ervaar de weidsheid van het water in Nederland. Bezoek de eilanden Terschelling of Vlieland... Hijs samen de zeilen met de deskundige bemanning voor een oversteek naar de pittoreske IJsselmeerhavens. 

Zeilvakantie Friesland: midweek, week of een langere zeiltocht

Een zeilvakantie in Nederland op Zeilschip Mars, geschikt voor volwassenen en kinderen, voor grote families met kinderen of vriendengroepen. Samen met uw kinderen en de rest van de bemanning bent u verantwoordelijk voor 'het reilen en zeilen' op het zeilschip. U kunt ervoor kiezen om zelf actief deel te nemen aan de actie aan dek of om juist te genieten van de rust van het zeilen.

Het IJsselmeer en de historische IJsselmeersteden

De havens en standjes rondom het IJsselmeer hebben een rijke historie. In Noord-Holland zijn Enkhuizen, Hoorn, Muiden, Amsterdam en Medemblik groot geworden in de 17e eeuw, de tijd van de Hanze en VOC. Zij ademen allen de sfeer van weleer met hun rijk versierde koopmanswoningen, pakhuizen en kastelen. U waant zich terug in de tijd. Aan de andere kant van het IJsselmeer liggen de havens van Friesland. Workum, Stavoren, Lemmer, Hindeloopen en Makkum zijn typische Friese plaatsen. In Friesland waren de IJsselmeerstadjes handelshavens met Holland. Ook de visserijtraditie leeft nog in deze steden.

Zeilschip Mars
vanuit Friesland en Groningen
8862 NZ  Harlingen
Tel: 050-3142159 / 0653456464
Naar de website >>
Vraag hier informatie of een offerte aan bij Zeilschip Mars
Naam:
Aantal personen:
Email:
Telefoon:
Begin datum:
Eind datum:
Optie:
Toelichting: