Home
duits fries Last minute

Een aanhanger voor je boot kopen? Waarop je moet letten bij het kopen van een trailer

Als je net zoveel van varen houdt als wij, dan weet je dat het bezitten van een eigen boot geweldig is. Maar het hebben van een boot betekent ook dat je een plek moet vinden om hem op te slaan als hij niet in het water ligt. Ook heb je een trailer nodig om hem uit het water te halen en naar de opslag te brengen. Als je nog geen trailer voor je boot hebt, lijkt de aanschaf ervan misschien een onnodige en lastige taak. Toch is het belangrijk om dit wel te doen, in Nederland hebben we koude winters en de beste manier om je boot in goede staat te houden is toch echt om hem uit het water te halen. Als je nog geen aanhanger hebt, lees dan verder voor handige tips.

Controleer het gewicht van de boot

Bij het zoeken naar de juiste boottrailer voor de boot zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. De belangrijkste is om het gewicht van de boot te controleren. Elke boot heeft een maximumgewicht en als je dat overschrijdt, loopt de boot het risico beschadigd te raken. Als je het gewicht van de boot nog niet weet, is dit een belangrijk punt om in gedachten de zoektocht naar aanhangers.

Een aanhanger voor je boot kopen

Overweeg je opslagmogelijkheden

Iets anders waar je aan moet denken als je een trailer koopt, is waar je hem gaat opbergen als je hem niet gebruikt. Als je niet genoeg ruimte hebt in de achtertuin, kun je overwegen om hem op te slaan in een jachthaven of een loods. 

Wat te zoeken in een boottrailer?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je een boot trailer zoekt. Het belangrijkste is dat de gekozen trailer berekend is op het gewicht van de boot. Je kan deze informatie meestal vinden in de beschrijving van het product of op de website waar je de aankoop doet. Verder kan je kijken naar: 

- Type as - Als je van plan bent de boot over de verharde weg te vervoeren, is een wielas de juiste keuze. Als je van plan bent de boot off-road te vervoeren, dan is een trailer met een draaibare as het beste.
 

- Grootte - Als je een trailer zoekt is het belangrijk dat je weet hoe groot je boot is. Daarna weet je naar wat voor trailers je moet kijken om je boot op te kunnen vervoeren.