Home
duits fries Last minute

Hoe bewaar je drank het beste op een boot?

Drankje drinken op een boot

Wanneer je op een warme zomerdag lekker gaat varen met vrienden of familie, kan een verfrissend drankje natuurlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere cocktail! De ideale basis voor een zomerse cocktail is witte rum. Hiermee maak je klassieke cocktails zoals mojito's en daiquiri's. Niet te missen dus! Maar hoe zorg je er dan voor dat de drankjes ook daadwerkelijk koud blijven op een boot? In dit artikel vind je tips over hoe je drank het beste op een boot kunt bewaren. 

Hoe bewaar je koude dranken op een boot?

Op een luxe jacht met ingebouwde keuken hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken over het bewaren van drankjes. Maar niet iedereen heeft natuurlijk het geld op de plank liggen om zo'n jacht te kopen. Een superjacht is dus misschien niet de beste oplossing. 

Boot aanleggen en drankje drinken

Wanneer je voor korte tijd gaat varen met een kleine boot is het handig om een koelbox mee te nemen. De meeste kleinere boten hebben geen aanslutiing voor elektrische apparaten en daarom is een normale koelbox voldoende. In de meeste supermarkten zijn zakken met ijsklonten te verkrijgen. Vul je koelbox half met blokjes, leg de flessen drank er op en leg er nog een laagje ijsklontjes overheen. Probeer daarna om de koelbox zo veel mogelijk in de schaduw en uit te zon te houden.

Ga je voor een langere tijd met een luxe boot varen? Dan kan het installeren van een koelkastje een goede oplossing zijn om drank in te bewaren. Let hierbij wel op de afmeting en het stroomverbruik van de koelkast. 

Waar bestel ik drank dat in de koelbox past?

Een koelbox is ontzettend handig, maar moet natuurlijk ook goed gevuld worden. Alles wat je mee wilt nemen op je boot kun je tegenwoordig makkelijk online bestellen. Online drank bestellen bespaart je tijd en moeite. Algemene drankspeciaalzaken bieden een breed assortiment in dranken wat ook nog eens op verzendkosten bespaart!

Boot aanleggen in jachthaven

Voor de eerste keer varen

Ga je voor het eerst varen? Dan ben je misschien niet op de hoogte van alle regels. Net als in het verkeer op de weg, mag je tijdens het varen ook niet drinken. Het alcoholgehalte van je bloed mag niet hoger zijn dan 0,5 promille. Zoek 's avonds dan ook een gezellige jachthaven of ligplaats in de natuur op, waar je dan de koelbox te voorschijn kunt halen om  een heerlijk drankje met je familie of vrienden kunt nuttigen. Wel zo gezellig om met z'n allen te proosten!