Home
duits fries Last minute

Kindvriendelijke jachthavens in Nederland

Voor iedereen die binnenkort in Nederland gaat varen met de kinderen hebben we een overzicht van kindvriendelijke jachthavens en passantenhavens gemaakt. Op deze pagina hebben we ook  de restaurants, speelvoorzieningen, strandjes etc. opgenomen. Dit item is dus voor iedereen die gaat varen met de kinderen, van alle leeftijden. Deze zijn door ons geselecteerd op de kindvriendelijke voorzieningen zoals speeltoestellen, strandje of speeltuin voor de jonge kinderen, kindvriendelijk sanitair en restaurants, "hangplekken" of andere voorzieningen voor de grote kinderen en de jeugd. De kosten van het liggeld in zo'n jachthaven verschilt per haven. Je kunt deze voor opvragen of bekijken op de website van de betreffende kindvriendelijke jachthaven.

Kindvriendelijke jachthavens in Friesland

De Marrekrite

Om te beginnen met de kindvriendelijke jachthavens in Friesland kent deze watersportprovincie een uniek samenwerkingsverband met alle watersport-gemeenten binnen de provincie. Met als doel een juiste balans tussen recreatie, natuur en landschappen. Eén van de projecten van de "Marrekrite"zijn de ruim 3800 marrekrite aanlegplaatsen in de natuur op bijna 600 locaties waar je gratis gebruik van kunt maken. 

Koudum: Jachthaven De Kuilart

De Jachthaven van Recreatiepark De Kuilart in Koudum ligt centraal in Friesland, bij De Fluessen en het Heegemeer, en ongeveer 8 kilometer van het IJsselmeer. Dit is een typische kindvriendelijke jachthaven. Het is onderdeel van het recreatiepark met alle gewenste voorzieningen en een restaurant waar de kinderen ook van harte welkom zijn. Als jullie een nacht in de jachthaven De Kuilart verblijven dan mag je met het hele gezelschap gebruik maken van alle facillliteiten op het park.  

passantenhaven_de_kuilart
Foto: Passanten haven De Kuilart

Grou: Jachthaven Yn é Lijte

Deze jachthaven is onderdeel van Waterpark Yn é Lijte. Verdeeld over het park zijn diverse voorzieningen voor kinderen, zoals speeltuinen, zandbakken, klimtorens etc. Tevens staat voor de gasten van het park een recratieteam klaar waar ook uw kinderen vanuit de passantenhaven gebuik van mogen maken. Verder heeft het park een restaurant waar ook aan kinderen van alle leeftijden gedacht is.
 

Jirnsum: Jachthaven Sneekerhof

Jachthaven Sneekerhof mag met trots het predikaat "mooiste jachthaven van Friesland" dragen. Er zijn schitterende voorzieningen voor zowel jonge kinderen als de jeugd. Zoals een grote boomhut, een voetbalkooi voor de jeugd, een speelveld, etc.. Ook is er een restaurant met terras aan het water.

Uitwellingerga: Jachthaven Watersportcentrum Hart van Friesland

De passantenhaven in Uitwellingerga is onderdeel van het Watersportcentrum Hart van Friesland. In de jachthaven is volop rekening gehouden met de kinderen. Zo is er een speeltijn, jeu de boules baan een kinderboerderij, speel- en sportvelden, etc.  
Als je aanlegt in de passantenhaven mag je tevens gebruik maken van alle facilliteiten van het watersportcentrum "Hart van Friesland".

Kindvriendelijke jachthavens in Flevoland:

Jachthaven de Eemhof

U vindt deze moderne Jachthaven ten zuiden van Flevoland. De Eemhof heeft tal van mogelijkheden om er samen met uw kinderen op uit te trekken. De haven ligt pal aan het park met een subtropisch zwembad en een speeltuin waar de kinderen zich prima in kunnen vermaken. Als u meer rust zoekt, dan is een wandeling door het nabije Hulckensteinse bos wat voor u. Laat uw kinderen een zandkasteel maken terwijl u lekker aan het luieren bent aan het strand.

Jachthaven van het weerwater, Haddock Watersport

De jachthaven ligt in het hart van Almere en is een onderdeel van het Watersportbedrijf Haddock.  Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor u en uw kinderen zoals zeilen, drakenboot varen, een vlot bouwen, touwbrug, kanoen in een 2 persoons kano en boogschieten. Er worden zeilcursussen gegeven voor kinderen vanaf 7 jaar.  Tevens zijn er interne watersportkampen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar waar uw kinderen volop kunnen genieten en nog veel meer leren!  Is uw kind jarig en wilt u een onvergetelijk verjaardagsfeest vieren?  een kinderfeestje is er geen probleem! 

haddock_watersportFoto: Haddock Watersport

Jachthaven Rivièra

Jachthaven Rivièra is een gezellige en moderne Jachthaven centraal gelegen aan het Veluwemeer en is een onderdeel van het Riviera Parc. Het heeft verschillende faciliteiten voor u maar zeker ook voor uw kinderen. Zoals een overdekt zwembad en een speelhal. Naast de haven is een grote speelweide met speeltuin aanwezig waar uw kinderen heerlijk in kunnen spelen terwijl u zelf lekker in het zonnetje licht te genieten. Het bevat ook een voet- en volleybal veld waar volop gespeeld kan worden. Wilt u op avontuur met uw kinderen? Wat dacht u van waterfietsen of surfen? Het veluwemeer bevat een zandstrand en is omgeven door bos en water. U kunt er heerlijk fietsen, wandelen of vissen.

Jachthaven Flevostrand,

Deze moderne jachthaven ligt aan het Veluwemeer en is onderdeel van Molecaten. In het nieuwe sanitairgebouw bent u van alle gemakken voorzien zoals douches en kindvriendelijk sanitair. Voor kinderen vanaf 4 jaar biedt het flevostrand zeil-kennismakinslessen. Voor kinderen vanaf 11 t/m18 jaar kunnen er zeil en surflessen volgen.  Op het park zijn er vele  voorzieningen voor kinderen zoals een zwembad, binnen-speeltuin, een grote speeltuin. Attractieparken zoals het Dolfinarium en Walibi liggen er om de hoek!

De jachthaven is een gezellige en knusse haven gelegen aan het Nuldernauw.  U kunt gebruik maken van de sanitairgebouwen op het terrein. De kinderen kunnen zich vermaken op het strand.  Ze kunnen ook meedoen met het recreatieprogramma. Onderdelen hiervan zijn bijvoorbeeld: eieren schilderen, kinder disco, voetbaltoernooien, lampionoptocht, knutselen, zandkastelen bouwen, bingo, kanotochten, in een huifkar meerijden e.d.

Jachthaven Deco-Marina BV

Direct aan de Jachthaven vindt u een leuke speeltuin voor de jeugd met schommels, glijbanen en wipwab. Het sanitair is sfeervol en luxe. Sinds kort zijn er reddingstrappen en touwen bij de stijgers aanwezig om iemand bij nood direcht uit het water te halen. Tijdens de schoolvakanties worden er leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Kindvriendelijke Jachthavens in Noord Holland:

Jachthaven Medemblik

De jachthaven is omringt door bomen en een kademuur gescheiden van de openbare weg. De haven heeft een eigen moderne sanitair met douche en een kinderbadje met een afdeling voor vrouwen en mannen. De haven heeft een ruim grasveld met een speeltuin zodat uw kinderen zich lekker kunnen vermaken terwijl u heerlijk uit de wind aan het genieten en aan het ontspannen bent.
 

Jachthaven_Medemblik
Foto: Jachthaven Medemblik

Jachthaven Marina Monnickendam

Bij deze jachthaven is aan de kinderen gedacht. Voor kleinere kinderen is de speeltuin een waar paradijs. Voor de oudere kinderen zijn er trampolines, een tafeltennistafel, dartborden, kampeerplekken e.d. Marina Monnickendam is 24 uur per dag bereikbaar met alle getijden voor zowel zeiljachten als motorboten. Het pitoreske dorp Monnickendam is op loopafstand een prima uitvalbasis. 

Jachthaven de Zeilhoek

De haven heeft 159 ligplaatsen, tal van voorzieningen en een riant en beschut grasveld met diverse speeltoestellen voor de kinderen.

Jachthaven Regatta Center Medemblik

Voor de kinderen zijn er volop voorzieningen zoals een kinderspeelplaats met zandbak, een overdekt zwembad, een kinderboederij en een zwemstrand. Wilt u genieten van de natuur? Er zijn verschillende wandelroutes mogelijk in het natuurgebied van Medemblik.

Kindvriendelijke Jachthavens in Zuid-Holland:

Camping de Oude Maas

Beschikt over 70 Passantenplaatsen met elektrische aansluitingen prachtig gelegen aan de rivier Direct aan wal vindt u een groot grasveld. De omgeving leent zich uitstekend voor  wandelingen en fietstochten door de natuur. Ze beschikken over een speeltuin en in de zomervakantie is er een kleinschalig animatieprogramma voor de kinderen. Ook is er een sanitairgebouw aanwezig met invalidentoilet, douche en babyruimte.

Jachthaven de Meeuw

Camping en Jachthaven de Meeuw beschikt over 161 beschutte ligplaatsen en heeft een modern sanitairgebouw met gratis warm water, douches e.d.  U kunt er samen met uw kinderen zwemmen aan het Brielse meer. Voor de kleinere kinderen is er een piratennest en kunt u draadloos internetten. Er zijn volop faciliteiten voor de jeugd zoals Grasvelden, sportdagen, speelvelden, speeltoestellen, recreatieteams, sportvelden, viswedstrijden enzovoorts.
 

Camping_en_Jachthaven_de_Meeuw
Foto: Camping en Jachthaven de Meeuw

Kindvriendelijke Jachthavens in Utrecht:

Jachthaven Winkeloord.

Deze gezellige Jachthaven met camping is gelegen aan de noordkant van de Vinkeveense Plassen vlakbij Amsterdam en Abcoude.  Ze beschikken over ruim 300 ligplaatsen met electra- en watervoorziening en u kunt er terrecht voor zowel zomer als winterstalling. Er zijn 2 kampeerveldjes voor tenten en tourcaravans en een speeltuin. Op 3 minuten lopen kunt u eten en drinken.

Kindvriendelijke Jachthavens in Zeeland:

Deltamarina Kortgene

Bij Deltamarina bestaat er naast de speeltuin met speeltoestelen de mogelijkheid tot balspellen op het terrein waarbij kinderen en jeugdige volwassenen tegen een geringe vergoeding sportief teruecht kunnen in het waterpaleis de Paardekreek.

Marina Port Zelande

Is de perfecte plek voor kinderen. Centraal in de haven is een ruime speeltuin met schommels , een glijbaan en klim-en duikelrekken.  Voor de sportievelingen is er een voetbalkooi,tafeltennistafel en basketbalbaskets. Temidden het watersportseizoen worde ner veel activiteiten georganiseerd zoals zeillessen en vlotten bouwen.  Als het mooi weer is kan je mee naar het noordzeestrand om lekker te zwemmen of te vliegeren op het strand. In het bungalowpark kun je zwemmen in het subtropisch zwembad, gezellig bowlen of naar de kinderboerderij.

Marina_Port_ZelandeFoto: Marina Port Zélande

Roompot Marina oosterschelde

Op deze 4sterren jachthaven vindt u luxe voorzieningen en vele activiteiten. Lekker luieren op het strand, zwemmen in het subtropisch zwemparadijs met golfslagbad,glijbaan,sauna en kuurbaden.  Of op de fiets genieten an de landelijke omgeving. Verder beschikken ze over: 385 vaste ligplaatsen met water en electra. Een greep uit de faciliteiten: speelautomaten, bowlingbaan,vismogelijkheden, tafeltennistafel, indoor speeltuin, trampolines en nog veel meer.