Home
duits fries Last minute

Vaarroutes in Gelderland

In uw eigen of gehuurde motorboot, motorjacht, zeilboot, zeiljacht of sloep genieten van al het moois wat het water en de natuur te bieden heeft doet u in de provincie Gelderland. 

goudenhamGouden ham

In Gelderland kunt u diversen routes varen naar verschillende recreatiegebieden zoals de Zandmeren, Lithse- en Gouden Ham met schitterende strandjes. Het is de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het vestigingsstadje Heusden en een stadswandeling te doen. U kunt er gewoon in de binnenhaven aanmeren.

U kunt uw koers uitzetten richting de Biesbosch of de Dode Maasarm of de afgedamde maas richting Veense Put via het Heusdens Kanaal.

Maas-Waalroute:

De Maas-Waalroute doorkruist Gelderland net als vele andere routes in deze provincies. De Maas, die tevens de grensrivier vormt met Noord-Brabant is een paradijs voor pleziervaarders. in Gorinchem begint de vaarroute. Hier vaart u de afgedamde Maas op en komt bij Heusden op de Maas. Geweldig, fraaie fraaie en historische plaatsen zullen nu volgen. Hedel, Lith, Maasbommel, Ravenstein en Grave om er maar een paar te noemen.

zaltbommelZaltbommel

Overal vindt u hier voldoende jachthavens of aanlegplaatsen om te genieten van de omgeving. Het is dan ook niet de bedoeling om hier in een dag langs te “knallen”, rust en genieten staan hier hoog in het vaandel. Na Heumen gaat u naar het Maas-Waalkanaal. Dit kanaal is een belangrijke verbinding tussen het zuiden en het noorden van ons land. Het is een druk bevaren kanaal.

Bij Weurt komt u op de Waal een van de drukst bevaren rivieren in ons land. Hier vindt u weinig aanlegplaatsen. Beneden Leeuwen is een van de eerste en natuurlijk Zaltbommel. Deze oudste vestingplaats uit deze regio vraagt om een bezoek. Aanleggen kan in de Jachthaven Zaltbommel waarna u een urenlange verkenningstocht kunt maken door de stad van Maarten van Rossum. Deze beroemde veldheer (1478-1555) is ook de naamgever van het gelijknamige museum dat een kijkje biedt in het verleden van deze omgeving.

Bron: watersportalmanak.nl