Home
duits fries Last minute

Vaarroutes in Overijssel

In Overijssel vindt u veel groen , weide en bossen met fraaie landgoederen, dorpen en steden. Het wordt daarom ook wel de "tuin van Nederland" genoemd. Dit komt u allemaal voorbij tijdens uw tochten door Overijssel. In Overijssel vindt u de mooiste rivierenlandschappen in Nederland zoals de IJssel. Vanaf Zwolle is een prachtige verbinding via Hasselt, Zwartsluis naar de Beulakker en Belterwiede. Daar ligt ook het grootste moerasgebied van Europa en de Weerribben. Een tocht door de Kalenbergergracht mag dan ook niet ontbreken.

Hieronder vindt u enkele vaarroutes in Overijssel:

Het Nationaal Park vanuit Blokzijl
Het startpunt is het Noorderdiep in Blokzijl. Dit is nabij de Weerribben en het Giethoornse Meer, de ideale startplaats voor uw boottocht door de rust en de ruimte van de natuur in het park Weerribben-Wieden en ook bijvoorbeeld Giethoorn, het groene Venetie!Routes door Weerribben & Wieden
Er zijn drie schitterende vaarroutes door de Weerribben voor u uitgezet.  De Ossenzijlroute, door het noordelijke deel; de Kalenbergroute, door het hart van de Weerribben en Weerribbenroute. Deze laatste route voert u vrijwel door het hele gebied, ook langs het bezoekerscentrum van het Nationaal Park. Via het gehucht Nederland of bijvoorbeeld Muggenbeet en De Wetering komt u op deze routes terecht.

Via het Giethoornse Meer komt u op de routes door de Wieden met het waterdorp Giethoorn, het groene Venetie. Ook een tocht via het Giethoornse Meer en het Beulakerwijde naar het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten met de zwarte sternenkolonie in St. Jansklooster en naar Belt-Schutsloot behoort tot de mogelijkheden. In Wanneperveen kunt u vervolgens langs de Bakkerskooi en de aalscholverkolonie varen. Via de bijzonder mooie Kerkgracht aldaar en o.a. de fraaie dorpsgracht van Giethoorn, het groene Venetie, komt u uiteindelijk weer in Blokzijl terecht. 

Overige Routes:
Wieden en Weerribben:  Meppel - Ossenzijl - Meppel: diepgang 1.40m   afstand 55km
Ossenzijl - Kuinre - Ossenzijl: diepgang 1.00m  afstand 25km
Genemuiden - Blokzijl - Genemuiden: diepgang 1.40m  afstand 30 km of 45 km
zwartsluis - Kampen - Zwartsluis: diepgang 1.20m  afstand 45 km
Overijsselse Vecht: Hasselt - Dalfsen - Ommen: diepgang 1.00m  afstand 36 km
Gelderse IJssel: Meppel - Coevorden - Almelo - Deventer: diepgang 1.40m  afstand ± 210 km