Home
duits fries Last minuteVaarroutes Zuid-Holland

Van Noord naar Zuid
U passeert de Oranjesluizen vanaf het Markermeer via het IJ. Hou hier stuurboordswal! Na het Centraal Station ziet u aan bakboord het Westerdok. Na het Westerdok ligt de Houthaven. Hier begint de vaarroute van Noord naar Zuid door Amsterdam. Via de Houthaven vaart u het Westerkanaal in en meldt zich te voet bij de brugwachter.
Hier betaalt u het doorvaargeld en vaart vervolgens door de brug naar de verzamelplaats voor de spoorbrug. Het kan hier best druk zijn. Vanaf 01.00 uur wordt de brug bediend. De spoorbrug gaat open om eerst het konvooi uit de zuidelijke richting te laten passeren. Vervolgens bent u aan de beurt. De doorvaart door Amsterdam duurt ongeveer 2 uur.
 

Eindpunt Nieuwe Meerstad
De brugwachters rijden met het konvooi mee en bedienen de bruggen. De doorvaart door Amsterdam eindigt in de Nieuwe Meersluis. U vaart vervolgens richting de bruggen in de A10 en de Schiphol-spoorlijn. De Schipholbrug wordt op werkdagen tussen 5.00 en 6.30 uur bediend, in het weekend later.

U krijg weer te maken met Konvooivaart bij Alphen aan den Rijn naar Willemstad. Hier moet u waarschijnlijik even wachten. De spoorbrug Gouda wordt bediend om 13.12 uur , 16.12 uur en 21.12 uur en zondags 12.12 uur, 14.12 uur.

Op de Hollandse IJssel moet u rekening houden met stroom mee of tegen want dit bepaalt uw snelheid. Binnenvaartschepen, snelle haven- en veerboten en duwboten zijn hier volop aanwezig dus let goed op! Op de Nieuwe Maas, de Noord, de Oude Maas en de Dordtse Kil dient u goed op te letten. In Dordrecht zijn prima mogelijkheden voor passanten om te vernachten.

Als u wilt doorvaren komt u bij de spoorbrug van Dordrecht. Het kan zijn dat u daar lang moet wachten. Leg dan even aan bij de Leuvehaven, wel zo veilig. Het is minstens twee uur varen naar Willemstad.Kanoroute - Binnenbedijkte maas
De Hoeksche Waard is een schitterend landschap die Nederland rijk is en te bewonderen vanuit uw kano. Dit bijzondere gebied mag u dan ook niet missen. Het gebied is omringd door water in de omgeving van Rotterdam. Het polderlandschap is een uniek gebied met eindeloze vertes met slingerende kreken. Deze omgeving bied tevens leuke bezienswaardigheden zoals boederijen, winkels, schitterende tuinen. U kunt er ook overnachten in een hotel of bed-en breakfast.  Alle routes worden aangegeven d.m. van zeskantige witgroene bordjes.

Vaarroute Delft naar Overschie
Vanuit de Kolk bij Delft vaart u naar het zuiden richting Rotterdam.
Hier passeert u de Abtswoudsebrug. Na de brug ligt aan bakboord de insteek-haven van Delft. Hier gaat de beroepsvaart rond. Na een halve km geeft de kade voldoende plaats om aan te meren, dit is echter voor de recreatievaart niet toegestaan.

Na 1.6km passeert u de kruithuisbrug. Als deze brug voor u moet draaien dient u dit al bij de Abtswoudsebrug aan te geven. Minder alvast vaart bij het benaderen van de scheepshelling om schade te voorkomen.
Na 5 km komt u weer binnen de bebouwing en passeert u de witte kandelaarsbrug. Vervolgens na een flauwe bocht naar bakboord en verderop stuurboord passeert u de doenkadebrug. Na ongeveer 8.4 km maakt de schie een scherpe bocht naar stuurboord en veder komt u op de splitsing van Schie naar Schiedam en Delfshaven. Het vaarwater is hier smal.  U kunt hier uw positie en richting doorgeven bij de post hogebrug. Let op dat u het tegemoetkomend beroepsvaart eerst laat passeren.

Route: Zuid-Holland
In Zuid-Holland is veel te zien en te beleven. Steden zoals Gouda, Leiden en Den Haag. Maar Zuid-Holland  vanaf het water is nog veel mooier.  WIlt u in 1 week tijd alles zien van Zuid-Holland, dan is deze route misschien wel wat voor u.  De afstand is ongeveer 230 km , bezit 73 bruggen en 14 sluizen. Deze route vaart u niet in een dag maar is bedoeld om volop te genieten van uw vakantie op uw motorboot, motorjacht, zeilboot of gehuurde zeiljacht op en aan het water.

Het startpunt van de route begint in Kortenhoef. Hier vandaan vaart u naar Uithoorn, van Uithoorn naar Leiden, van Leiden naar Delft, van Delft naar Rotterdam-Gouda, van Gouda naar Montfoort, van Montfoort naar Maarssen en van Maarssen naar Vecht om vervolgens weer in Kortenhoef aan te komen.  Tijdens uw boottocht zijn vele bezienswaardigheden in de steden en dorpen aangrenzend aan de route. Neem hiervoor dan ook volop de tijd om uw vakantie tot een groot succes te maken.

Bron: watersportalmanak.nl