Home
duits fries Last minute

Waar moet je rekening mee houden tijdens een boottocht?

Hoe fijn is het om tijdens een lekkere warme zomerdag met een bootje over de prachtige Friese wateren te varen? Niet alleen kom je er heerlijk tot rust, maar kun je ook genieten van de uitgestrekte natuur. Wil je even ergens rustig iets drinken, dan is er keuze genoeg. Kortom, een boottocht over een van de vele Friese wateren is dus een absolute aanrader, kunnen we je verzekeren! Wel zijn er een aantal dingen waar je tijdens je boottocht rekening mee moet houden. Voor de meer ervaren personen onder ons zal dit een vanzelfsprekendheid zijn, maar voor de mensen die bijvoorbeeld een dagje een boot huren, is het wel van belang hier rekening mee te houden. Dus behoor jij tot die laatste groep en wil je graag optimaal kunnen genieten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Waar-moet-je-rekening-mee-houden-tijdens-een-boottocht

Bereid je voor op de weersveranderingen

Niets is zo veranderlijk als het weer zeggen ze wel eens en helemaal op het water is dit het geval. Zo kan er soms een vervelende koude wind waaien, terwijl het aan land heerlijk aangenaam is. En dat is vooral erg vervelend als je met een platbodem zeiljacht gaat droogvallen op het Wad.Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met eventuele weersveranderingen, zodat je het straks niet koud krijgt. Neem daarom een vestje of een dikke trui mee, die je in het geval je het koud krijgt, gemakkelijk even aan kunt trekken. Nu zal Zeus niet ineens een enorme hoosbui doen laten verschijnen, maar is het wel prettig dat je je snel kunt omkleding. In de Griekse mythologie wordt Zeus vaak geassocieerd met water, met name met regenval en stormen. Zeus was de oppergod en heerser van de hemel, en hij werd beschouwd als degene die het weer kon beïnvloeden, inclusief het brengen van regen en onweer. Wil jij nu meer weten over Zeus? Kijk dan eens op https://whoiszeus.nl/. Daar vind je alles over de geschiedenis en wie Zeus precies was.

zeus-mithology_

Veiligheid boven alles

Wanneer je aan boord gaat van een boot, is het belangrijk de juiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Ook wanneer het water ondiep is, kan er het nodige gebeuren. Vooral wanneer je in het voorjaar gaat varen, is het water vaak nog ontzettend koud, terwijl het op het dek van de boot in het zonnetje wel aangenaam is. Zorg er dus voor dat je voldoende reddingsvesten aan boord hebt, zodat je in het het val nood snel kunt schakelen. Nu is dat misschien wel een heel extreem voorbeeld, maar er kan wel iets anders gebeuren. Check daarom voor de tijd altijd even of er een EHBO koffertje aanwezig is en een werkende brandblusser, voor het geval er eerste hulp moet worden verleend.

boottocht_lemmer

Zorg voor voldoende brandstof

Je zit er niet op te wachten dat je ergens halverwege je route ineens een pruttelende motor hoort. Het is dus belangrijk dat je de tank vol hebt voor vertrek en in het geval van nood zelfs nog een jerrycan meeneemt met bijvoorbeeld 5 of 10 liter, zodat je in ieder geval nog een kilometer of 20/25 kunt overbruggen. Vooral wanneer je gaat varen op de Friese wateren, is er relatief vaak een tankstation te vinden.