Home
duits fries Last minute

Waarop letten bij het huren van een boot voor de volgende vakantie?


Waarop-letten-bij-het-huren-van-een-bootBootverhuur wordt steeds populairder als vrijetijdsbesteding, omdat steeds meer toeristen ervoor kiezen een boot te huren voor hun vakantie in plaats van een georganiseerde tocht te maken. Niet alleen geeft het huren van een boot je de vrijheid om een nieuwe locatie in je eigen tempo te verkennen, maar het kan ook verrassend betaalbaar zijn. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen bij het huren van elk type voertuig, want er zijn risico's verbonden aan het huren van materiaal van derden. Dit is waar je op moet letten bij het huren van een boot voor de volgende vakantie:

Welk type boot past bij je?

Voordat je een boot huurt moet je eerst weten wat voor type boot je nodig hebt, wat past bij je type vakantie? Misschien heb je een huisje aan het water, of misschien wil je alleen met de boot op vakantie. Als je ook een sloep bij Vraag ook naar de kosten Dit heeft groot effect op het type boot wat je wil huren. 

Als je alleen maar een boot wil, dan kan je beter iets groters huren. Denk aan een kruiser of een zeilboot. Op dit soort type boten heb je redelijk veel ruimte en je kan hier makkelijk op slapen. Als je alleen een boot wil huren zijn dit type boten een goede optie.

Als je al een huisje hebt kan je voor iets kleiner kiezen, een sloepje is dan bijvoorbeeld een goede optie. Zo kan je makkelijk het water op en hiervan genieten, en dan kun je in je huisje je spullen zetten en slapen. Vraag dan wel vooraf naar de kosten om een sloep te huren.

Controleer de staat van de boot

Als je een boot huurt is het een goed idee om deze grondig te onderzoeken. Kijk naar plekken aan de buitenkant om te zien of hier schade is. Je kan dit soort plekken beter al spotten voor je vaart. Dit voorkomt dat je later problemen krijgt over schade. Dus doe jezelf een plezier een doe grondig onderzoek voordat je iets huurt.

Wie is waarvoor verantwoordelijk?

Als de boot niet beschadigd is, en de beheerders hebben hun deel van de overeenkomst voldoende gedekt door de uitrusting in goede staat te leveren, dan is het aan jou om ervoor te zorgen. Daarom is het belangrijk te weten wie waarvoor verantwoordelijk is. Je wil namelijk niet tegen kosten aanlopen die je niet had ingecalculeerd van te voren. Kijk dus goed naar de huurcontracten. Vaak gaat het alleen om borg, maar kijk toch nog even of je niet verantwoordelijk word gehouden voor zaken waar je geen invloed op hebt.