Home
duits fries Last minute

Breed aanbod buitenboordmotoren.

We kennen de buitenboordmotoren uiteraard van de toerbootjes, visbootjes en de zodiacs. Maar ondertussen zijn deze motoren ook ontdekt voor snelle sportieve boten en motorjachten. Hierdoor is het aanbod van buitenboordmotoren de afgelopen jaren dat ook snel gegroeid.

buitenboordmotorwereld_mercury_bootverhuurinnederland

Kortstaart  en langstaart motoren

Het aanbod van buitenboordmotoren laat zich als eerste splitsen in langstaart en kortstaart motoren. Die keuze maak je op basis van de spiegelhoogte.De spiegel is die achterzijde van de boot waar  je de motor aan hangt. Bj een kortstaart motor is die spiegelhoogte ongeveer tot 40 cm. Bij een langstaart circa 50 cm. Laat je hier bij de aanschaf van een nieuwe buitenboordmotor goed over informeren.

2 takt en 4 takt motoren

Nu je wellicht op zoek bent naar een buitenboordmotor heb je vast en zeker de termen 2 takt en 4 takt ook al wel voorbij zien komen. Allereerst is de 2-takt motor lichter dan de 4-takt. Ook is deze minder milieuvriendelijk, o.a. door de mengsmering brandstof. Er zijn zelfs al plaatsen in Nederland waar je met deze boten met mengsmering niet meer mag varen.

Elektrische buitenboordmotoren

Een elektrische buitenboordmotor is natuurlijk milieuvriendelijk en stil en er zijn geen beperkingen waar je mag varen. Leuk achter een rubberboot of visbootje, maar de toepassing is natuurlijk beperkt. Op deze pagina hebben we het over alle soorten buitenboordmotoren en dus ook voor motorjachten en speedboten met vette buitenboordmotoren tot wel 400 PK! De elektrische versie is dus een smalle doelgroep in de wereld van de buitenboordmotoren.

buitenboordmotorwereld-elektrische-_bootverhuurinnederland

De verschillende merken buitenboordmotoren

Als je binnenkort een buitenboordmotor gaat aanschaffen, is het verstandig om te kiezen voor één van de gerenommeerde merken. Dan ben je verzekerd van kwaliteit en heb je jaren lang garantie en service. Met merken als Yamaha, Suzuki, Tohatsu, Honda, Mercury e.d. hoef jij jou geen zorgen te maken als er dan toch eens een storing in de motor komt. BuitenboordmotorWereld.nl is een specialist in alle buitenboordmotoren, en daarmee een aanrader om te bezoeken.

De eerste stap

We hopen dat we je met deze informatie over de verschillende soorten en merken buitenboordmotoren enige basisinformatie hebben gegeven bij de aanschaf van de motor. Maar zie dit als een eerste stap. De specialisten die de motoren verkopen kunnen je het beste advies geven bij de aanschaf van een motor die past bij jouw boot, jouw activiteiten en uiteraard ook jouw budget! Op naar stap 2...