Home
Facebook Instagram Twitter
duits fries Last minute

Gouda Waterstad

Gouda Waterstad

In het weekend van 29-30-31 juli 2022 doen circa 200 historische bedrijfsvaartuigen Gouda aan voor de feestelijke opening van de viering van het 750-jarig bestaan van Gouda. Gouda vormde een belangrijk knooppunt voor de binnenvaart door Holland vanaf de Oostzee naar Belgie nadat de graaf van Holland daarover in 1243 met de kooplieden afspraken had gemaakt. Wel moest eerst de Havenkolk worden gegraven om de scheen een goede doorgang te geven naar de Hollandsche IJssel. Dat was dan ook de aanleiding om in 1272 aan Gouda stadsrechten te verlenen. 200 historische binnenvaartschepen verblijven 3 dagen in de Nederlandse wateren. De schippers worden getrakteerd op een keur aan festiviteiten waar ook de Goudse bewoners en mensen vanuit de wijde omgeving van mee kunnen genieten. Al met al worden er zo'n 250.000 bezoekers verwacht.

Datum:
29 t/m 31 juli 2022
Locatie:
Adres:
Plaats:
Gouda
Aanvang:
uur
Sluiting:
uur
 
 
Boot Dusseldorf

Boot Dusseldorf

Vanwege de aanhoudende pandemie en de wereldwijde lockdown-maatregelen, heeft Messe Dusseldorf besloten Boot Dusseldorf 2022 te annuleren. De volgende boot opent zijn deuren van 21 t/m 29 januari 2023. In 2023 keert Boot Dusseldorf terug naar het bekende concept en begeleidt watersporters naar een nieuw seizoen. Met internationale exposanten, geweldige activiteiten ter plaatse en een fantastisch podiumprogramma zal Boot Dusseldorf magische watersportmomenten herbeleven.

Datum:
21 t/m 29 januari 2023
Locatie:
Adres:
Plaats:
Dusseldorf
Aanvang:
uur
Sluiting:
uur
 
 
Boot Holland

Boot Holland

Boot Holland, de aftrap van het watersportseizoen! Deze beurs vindt plaats van 8 t/m 12 maart 2023 in het WTC Expo in Leeuwarden. De beurs heeft meer dan 250 deelnemers en dat maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen. Boot Holland is het moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van verzekering, waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit.

Datum:
8 t/m 12 maart 2023
Locatie:
WTC Expo
Adres:
Heliconweg 52
Plaats:
Leeuwarden
Aanvang:
uur
Sluiting:
uur