Home
Facebook Twitter

Watersport evenementen

Op deze pagina zie je het overzicht van watersport evenementen en beurzen in nederland. Mocht je een evenement missen in dit overzicht, laat ons dat dan even weten. Wij zullen deze dan toevoegen aan deze pagina.

boot holland

Boot Holland

Plaats: Leeuwarden
Locatie: WTC Expo
Adres: Heliconweg 52
Datum: 9 t/m 13 maart 2022
Website: www.boot-holland.nl

Boot Holland, de aftrap van het watersportseizoen! Deze beurs vindt plaats van 9 t/m 13 maart 2022 in het WTC Expo in Leeuwarden. De beurs heeft meer dan 250 deelnemers en dat maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen. Boot Holland is het moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van verzekering, waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit.

sail kampen 2022

Sail Kampen 2022

Plaats: Kampen
Datum: 15 t/m 18 april 2022
Website: www.sailkampen.nl

Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste Paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2022. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer... Het belooft een fantastisch weekend te worden. Een uitje voor het hele gezin, met hopelijk veel zon!

gouda waterstad

Gouda Waterstad

Plaats: Gouda
Datum: 29 t/m 31 juli 2022
Website: www.goudawaterstad.nl

In het weekend van 29-30-31 juli 2022 doen circa 200 historische bedrijfsvaartuigen Gouda aan voor de feestelijke opening van de viering van het 750-jarig bestaan van Gouda. Gouda vormde een belangrijk knooppunt voor de binnenvaart door Holland vanaf de Oostzee naar Belgie nadat de graaf van Holland daarover in 1243 met de kooplieden afspraken had gemaakt. Wel moest eerst de Havenkolk worden gegraven om de scheen een goede doorgang te geven naar de Hollandsche IJssel. Dat was dan ook de aanleiding om in 1272 aan Gouda stadsrechten te verlenen. 200 historische binnenvaartschepen verblijven 3 dagen in de Nederlandse wateren. De schippers worden getrakteerd op een keur aan festiviteiten waar ook de Goudse bewoners en mensen vanuit de wijde omgeving van mee kunnen genieten. Al met al worden er zo'n 250.000 bezoekers verwacht.

boot dusseldorf

Boot Dusseldorf

Plaats: Dusseldorf
Datum: 21 t/m 29 januari 2023
Website: www.boot.com

Vanwege de aanhoudende pandemie en de wereldwijde lockdown-maatregelen, heeft Messe Dusseldorf besloten Boot Dusseldorf 2022 te annuleren. De volgende boot opent zijn deuren van 21 t/m 29 januari 2023. In 2023 keert Boot Dusseldorf terug naar het bekende concept en begeleidt watersporters naar een nieuw seizoen. Met internationale exposanten, geweldige activiteiten ter plaatse en een fantastisch podiumprogramma zal Boot Dusseldorf magische watersportmomenten herbeleven.

ARCHIEF WATERSPORTEVENEMENTEN

Hieronder zie je een overzicht van watersport evenementen die onlangs eerder hebben plaatsgevonden. Veel van deze evenementen worden jaarlijks, in dezelfde periode, georganiseerd.

europort 2021

Europort 2021

Plaats: Rotterdam
Locatie: Rotterdam Ahoy
Datum: 2 t/m 5 november 2021

Europort voelt drang om te handelen en voelt de verantwoordelijkheid om dingen te laten gebeuren. Van speciale schepen, havenlogistiek tot aangrenzende industrieen. Europort biedt een uitzonderlijk diepgaand programma. In een reeks conferenties, debatten en masterclasses kunnen kennis en expertise op een zeer efficiente manier worden gedeeld. Prestaties in de branche worden erkend door prijsuitreikingen en netwerken worden versterkt door matchmaking-evenementen. Er valt veel te leren en veel mensen te ontmoeten tijdens de Europortweek.

marker wadden ontdekkingsreis

Marker Wadden ontdekkingsreis

Locatie: De Marker Wadden
Datum: 25-07-2021
Aanvangstijd: 11.00
Sluitingstijd: 17.30

Geniet van dit prachtige natuurgebied met een bijzonder ecologisch verhaal! De Marker Wadden is het grootste ecologische natuurherstel / zuivering project van Europa, bedoeld om de natuur in, op en om het Markermeer te herstellen. Met zand, klei en slib uit het Markermeer is door Natuurmonumenten dit prachtige natuurgebied van eilanden met paaiplaatsen en natuurlijke oevers aangelegd. Bedreigde dieren en planten krijgen hierdoor weer leefruimte. Het bezoekers eiland is toegankelijk voor watersport en natuur liefhebbers.

Zeilschip Bounty draagt deze nieuwe bestemming een warm hart toe en biedt mensen de kans om dit bijzondere project van dichtbij te bekijken. Voel je een ontdekkingsreiziger aan boord van deze authentieke tweemaster en ga terug naar de tijd van de Gouden eeuw. Zet koers naar dit Nieuwland en ervaar op luxe en comfortabele wijze hoe men vroeger zeilde op een dwarsgetuigd zeilschip.

Na aankomst loop je wandelend langs de stranden, duinen en paden richting het informatie centrum. Vanuit daar zijn er drie wandelroutes door de slikken van dit nieuwste stukje Nederland. Naast veel bijzondere planen en gewassen zijn er ook veel mooie vogels te ontdekken.

De kosten voor deze ontdekkingsreis zijn 69,00 euro p.p.

individuele zeilbelevenis

Individuele Zeilbelevenis

Plaats: Lelystad
Locatie: Bataviahaven
Adres: Schoonzicht 404
Datum: 18-07-2021
Aanvangstijd: 11.00
Sluitingstijd: 15.30

Ervaar de sfeer van de Gouden Eeuw met het comfort en de luxe van nu! Bounty is een luxe traditioneel dwarsgetuigd zeilschip. Met 9 zeilen *(405 m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen is deze brigantijn uniek op de Nederlandse binnenwateren. Van april tot oktober biedt de Bounty een unieke kans om alleen, of samen met vrienden, vriendinnen of familie mee te varen en te genieten van het zeilen als een leuk dagje uit tegen speciaal tarief!

Speciaal voor kinderen zonder zwemdiploma zijn er zwemvesten en leuke kinderactiviteiten aan boord. Liefhebbers mogen helpen met het zetten van de zeilen en bepalen van de koers. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om heerlijk ontspannen te genieten van de elementen: zon, wind en water op een van onze comfortabele lounge kussens op het dek.

Deze Individuele Zeilbelevenis kost 49,00 euro p.p. Kinderen van 4 t/m 12 jaar ontvangen 50% korting. Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis.

singles sunset cruise

Singles Sunset Cruise

Plaats: Lelystad
Locatie: Bataviahaven
Adres: Schoonzicht 404
Datum: 16-07-2021
Aanvangstijd: 19.00
Sluitingstijd: 23.00

Zeil gezellig mee de zonsondergang tegemoet. Dit romantische zeilschip is dé plek voor een ontspannen en onvergetelijk avondje uit. Al meerdere jaren varen singles mee op dit prachtige zeilschip.

Welkom aam boord namens de schipper met een welkomstdrankje en deze keer als extraatje een lekkere tosti. Na het palaver gaan omstreeks 19.30 uur de trossen los en vaart het schip de haven uit. Nadat de zeilen zijn gehesen, nestel je je in de rode lounge kussens op het dek, maak je een pratje met de andere deelnemers, haal je een drankje aan de bar, geniet je van de zonsondergang en/of help je de bemanning een handje mee met het zeilen. Geniet van mooie verlichting / muziek en een gezellig avondje uit. En wie weet ontmoet je de ware!

Overigens is er voldoende tijd om in een ongedwongen sfeer contact te maken met de andere gasten. Gedurende de avond serveert de crew wat borrelhapjes. De koffie/thee en smaakjes water zijn onbeperkt inbegrepen. Overige drankjes en hapjes of wat te eten bestel je tegen contante of pin betaling. De kosten voor deze Singles Sunset Cruise is 59,00 p.p.

silent disco met artento divini

Silent Disco met Artento Divini

Plaats: Lelystad
Locatie: Bataviahaven
Adres: Schoonzicht 404
Datum: 10-07-2021
Aanvangstijd: 14.00
Sluitingstijd: 20.00

Hoe vet kan het zijn? Met de wind in de zeilen, zicht over het water en een fantastisch geluid.. Kom zaterdag 10 juli naar de SAIL'N SILENCE. Een unieke boottocht, waar dansen normaal gesproken niet kan. Samen met Artento Divini en Misja Helsloot genieten van de ondergaande zon op deze zomerse zaterdagavond. Er zijn maximaal 45 tickets beschikbaar a 75,00 euro. Hapjes en drankjes zijn voor eigen rekening. Wees er snel bij, want op=op.

sunset cruise

Sunset Cruise

Plaats: Lelystad
Locatie: Bataviahaven
Adres: Schoonzicht 404
Datum: 09-07-2021
Aanvangstijd: 19.00
Sluitingstijd: 23.00

Geniet van de prachtige zonsondergang op het water van 19:30 tot 23:00 uur. Vaar als een ontdekkingsreiziger op romantische wijze een mooie zonsondergang tegemoet. En als de weersomstandigheden dit toelaten, kan er zelfs gevaren worden naar het nieuwste stukje Nederland; de Marker Wadden!

De combinatie van het zeilen naar bijvoorbeeld dit prachtige natuurgebied met een prachtige zonsondergang, biedt dit arrangement alle ingredienten voor een leuk of romantisch avondje uit. Tijdens de vaartocht zijn de bar en kombuis geopend.

Je bent van harte welkom om als stel of vrienden, vriendinnen, familie of individueel op een ontspannen manier mee te varen en te genieten van het zeilen. Lekker happen en koele drankjes drinken met leuke en gezellige mensen. De kosten zijn 59,00 euro p.p.