Home
duits fries Last minute

Een motorboot met open kuip huren

Niks mis mee!

We verhuren ze nog dagelijks... die prachtige en vooral ruime motorjachten met een verhoogd achterdek, waar we met z'n allen bij elkaar kunnen zitten, met de "kapitein" centraal achter het roer. Dat verhoogde achterdek is nodig omdat de bouwers op deze wijze een extra slaapcabine achterin kunnen realiseren. Niks mis mee, want je hebt zo vanaf het achterdek een mooi uitzicht over het water en iedereen kan dan zelfs zien wat er voor hun boot op het water afspeelt. 

Andere beleving

Maar steeds vaker zien we dat de bootverhuurbedrijven hun vloot uitbreiden met motorboten met een "open kuip".  Zo'n open kuip laat je het varen weer op een heel andere wijze beleven. Doordat je kort boven het water zit, voelt het alsof je bijna in contact staat met het water. Je zit ook heerlijk beschut, wat in Nederland over het algemeen geen overbodige luxe is. En als je op de warme dagen iets meer naar de achterzijde van de boot gaat zitten, vang je ieder briesje wind ook gewoon weer heerlijk op.  

motorboot_open_kuip
Aquastar 9 van Yachtcharter 2000 in Heerenveen

Volledige overkapping

Naast het ontbreken van een vervelend trapje heeft een motorboot met open kuip nog een groot voordeel: De cabrio cap kan volledig worden doorgetrokken tot het achtereinde van de boot, waardoor je het volledige dek kunt overkappen. De deuren die de cabine scheiden van het achterdek kun je meestal eenvoudig inklappen, waardoor de salon en het dek 1 grote ruimte worden waarbij de salon zelfs vrij is van de wind e.d. 

Veilig(er) voor jonge kinderen

Doordat er geen verhoogd achterdek is met meestal een trapje of enkele treden er naartoe, biedt een verdiept en omrand achterdek voor jonge kinderen toch meer veiligheid dan een verhoogd achterdek. Tevens heb je vanuit iedere positie ook meer zicht op de kids. Het grootste voordeel voor als je met jonge kinderen gaat varen in een motorboot met open kuip , is dat de kinderen continu het gevoel hebben dat ze bij het gezelschap horen en dus niet met een spelletje op een bank aan de tafel worden geplaatst terwijl de ouders op het achterdek zitten. Dat zelfde geldt ook als je gaat varen met een hond aan boord.

motorboot_met_open_kuip

Motorboot met open kuip: "Freon" van De Driesprong Yachcharters 

Elk voordeel heb z'n nadeel

Elk voordeel heb z'n nadeel, zou Johan Cruijff op z'n Cruijffiaans gezegd hebben. Naast de genoemde voordelen heeft een open kuip uiteraard ook wel enkele nadelen t.o.v. een motorboot met een verhoogd achterdek. Vaak zijn deze motorjachten te huur tot maximaal 4 á 5 personen om dat er enkele slaapplaatsen achterin wegvallen. Ook zijn het vaak vrij jonge schepen en behoren daardoor niet tot de goedkoopsten in de bootverhuur-vloot.