Home
duits fries Last minute

Vaarroutes in Drenthe

Vaarroute 1 - De Turfroute

De Turfroute is een vaarroute door de provincies Drenthe, Overijssel en Friesland. Tijdens deze route per boot tref je hier een schitterende natuur aan en zijn er vele monumenten te bezichtigen op en aangrenzend aan de route. Hierdoor kun je de provincies bekijken vanuit een andere invalshoek en dat is een hele belevenis. De vaarroute bestaat uit veel pytoreske wateren en je passeert verschillende gezellige steden en dorpjes.

turfroute_drenthe
Turfroute

Vaarroute 2 - De Drentse Hoofdvaart

De Drentse Hoofdvaart een uitstekende verbinding tussen Assen en Meppel. De Hoofdvaart stroomt langs het park Dwingerveld en het Drents-Friese Wold. Het is een aanrader om hier ergens aan te leggen, want het Dwingerveld is een van de grootste heidegebieden van Nederland!  Mocht je gaan varen met kinderen of huisdieren, dan kunnen deze hier dus uitstekend hun energie kwijt. Er is tevens volop gezelligheid in de oude dorpjes als Diever en Dwingerloo, beiden met diverse bezienswaardigheden.

Drentse_Hoofdvaart
Drentse Hoofdvaart

Vaarroute 3 - De Hoogeveensche Vaart

De Hoogeveense Vaart ligt tussen Meppel en Hoogeveen en tijdens de vaaroute passeer je het gezellige Reestdal. De steden Meppel en Hoogeveen bieden volop vertier en gezelligheid. Bezienswaardigheden zoals winkels, cafe's en musea zijn er volop. Je kunt varen in het centrum van Meppel met zijn schitterende historische grachten!  Je kunt tevens via het Noord-Willems Kanaal doorvaren naar de provincie Groningen, wat ook weer garant staat voor een prachtige vaarroute.