Home
duits fries Last minute

Waar moet je rekening mee houden als je een boot vakantie wil plannen?

In de vakantie gaan veel mensen naar het buitenland, maar waarom eigenlijk? Heb jij niet het budget of de zin om in de vakantie naar het buitenland te gaan? Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn in Nederland is genoeg te doen! Huur deze zomer een boot met schipper en ontdek Nederland via het water. In deze blog vertellen we je meer over waar jij rekening mee kan houden voor jouw boot vakantie.

Waar moet je rekening mee houden als je een boot vakantie wil plannen

Waar moet je rekening mee houden?

Als je met de boot op vakantie wilt, dan is het belangrijkste om te regelen uiteraard als eerste de boot. Bepaal dan ook als eerste wat voor boot je graag wilt huren. Je denkt misschien al snel aan een sloep of een motorkruiser. Maar als je echt wilt genieten, dan ga je voor een zeilvakantie in Nederland. Je kunt genieten van het uitzicht vanaf het unieke zeilschip terwijl een schipper je langs alle mooie plekken vaart. Alle opties hebben hun eigen charme en het is maar net wat jou het beste ligt.

Naast het bepalen wat voor type boot je wil huren is het bepalen van wanneer je gaat ook van groot belang, Wil je in het hoogseizoen gaan of juist in een rustigere periode? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Als je bijvoorbeeld ervaren bent met het varen in boten, dan is de drukte op het water in het hoogseizoen voor jou geen probleem. Maar als je nog niet zo ervaren bent dan kan het handiger zijn om voor of na het hoogseizoen een boot te huren. Verdiep je wel in de kosten per dag om een boot te huren.

Naast op tijd huren en het kiezen voor de juiste boot is een tip ook om van te voren het weer te bekijken. Het weer kan natuurlijk altijd veranderen in Nederland, maar kijk voor je weg gaat met de boot nog even goed hoe de week eruit ziet. Op basis hiervan kan je je voorbereiden en de juiste spullen mee nemen. Zo voorkom je dat je straks met een korte broek en een shirtje in de regen staat.

Waar kan je heen op boot vakantie?

Eigenlijk kan je met een boot overal wel komen in Nederland. Het ligt eraan waar je de boot huurt natuurlijk, maar in principe zijn veel grote steden wel verbonden met het water en kan je vrij gemakkelijk overal komen waar je wil.

Je kan ervoor kiezen om in Friesland een boot te huren en hier op de meren te blijven en af en toe een dorpje of stad te bezoeken. Maar vanuit hier kan je zelfs naar steden zoals Amsterdam varen. Je bent dus vrij mobiel als je met de boot op vakantie gaat! Leer de Nederlandse wateren kennen en kijk alvast waar je heen kan als je een boot hebt gehuurd zodat je jouw reis kan plannen.